Web Trainsrenfe - adif - ave long distance - regional - sncf - rss - mobile version - web trains international

nou accés a l'estació de Reina Elisenda d'FGC

ES.WEBTRAINS.NET
04/04/2007 EN 08:03

L'estació de Reina Elisenda d'FGC disposa, des d'avui, d'un segon accés ubicat a l'avinguda J.V. Foix i d'un accés millorat al carrer Duquessa d'Orleans. El cost d'aquestes actuacions ha estat de 2,4 milions d'euros. El resultat final és una estació moderna, segura i adaptada a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

L'actuació, realitzada per FGC, inclou la creació d'un nou vestíbul que enllaça amb l'andana per l'extrem oposat a l'accés actual mitjançant dos ascensors, que el fan accessible per a tothom, i unes escales fixes. Els dos ascensors, que tenen una capacitat màxima per a 16 persones, esdevenen el mitjà principal de connexió de l'andana amb el vestíbul.

El projecte té per objectiu donar la màxima il·luminació natural a aquest accés i garantir la seguretat dels usuaris. Per tal d'aconseguir-ho s'ha creat un espai a triple alçada que uneix visualment el nivell de les andanes amb el nivell del vestíbul, separats per un desnivell de 10,5 metres. Així mateix, els ascensors s'han dissenyat amb tancament de vidre transparent i els replans de les escales s'han pensat com a balcons sobre aquest espai.

El model de gestió de l'estació segueix el model automatitzat implantat per FGC a tota la xarxa. El nou accés disposa de dues màquines auto-expenedores i càmeres de vigilància connectades permanentment al Centre de Supervisió d'Estacions, per a l'assistència a les estacions, i al Centre d'Informació als Clients.

A part d'aquesta actuació, GISA s'ha encarregat de reformar l'accés del carrer Duquessa d'Orleans amb l'objectiu principal de millorar l'accessibilitat i adaptar-lo a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Per aconseguir-ho, s'han construït dos ascensors (un del carrer al vestíbul i un altre del vestíbul a l'andana) i unes noves escales que comuniquen el vestíbul amb el passeig Reina Elisenda. A més, s'ha adaptat l'escalinata d'accés des del carrer Duquesa d'Orleans. Finalment, també s'ha aprofitat per actualitzar diverses instal·lacions de la mateixa estació, com podrien ser les portes d'accés i la centraleta d'incendis. També s'han posat encaminaments per invidents.

Inici de temporada del Tren del Ciment

El Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat, que uneix La Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment de Castellar de n'Hug, entra en servei a partir del proper dissabte 31 de març.

La Copa d'Europa d'Snowboard arriba

L'estació d'esquí de La Molina acollirà, per primera vegada, una prova de la Copa d'Europa d'Snowboard. Es disputarà un paral·lel gegant eslàlom (PGS), el dijous 8 de març a la pista de Roc Blanc.

Dos forfets al preu d'un fins a final de temporada

L'estació d'esquí de La Molina ofereix, fins a final de temporada, dos forfets de dia al preu d'un. Es beneficiaran d'aquesta promoció totes aquelles persones que presentin el comprovant de pagament de, com a mínim, dues targetes de viatge T-10 amb targeta de crèdit.

© Copyright Web Trains 2019
Website y contenido son protegidos por el francés "droit d'ateur" ay el código de la característica intelectual francesa
Protegido tiempo-estampando y depositado a un ujier
Reproducción no permitida

Política de privacidad - Condiciones del servicio